Slovan opäť otočil, doma zdolal Avangard Omsk 3:1

19.11.2013 Celý región

Bratislava 19. novembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovom stretnutí KHL na ľade Slovnaft arény nad trápiacim sa Avangardom Omsk 3:1, hoci prehrávali ešte v 35. minúte 0:1. Štvorzápasovú domácu sériu tak zakončili s bilanciou dve víťazstvá v riadnom hracom čase, jedna výhra po samostatných nájazdoch a jedna prehra v riadnom hracom čase. Získali tak osem z maximálne možných 12 bodov.

Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre stretnutia v 27. minúte útočník Avangardu Dmitrij Siomin. Zverenci trénera Rostislava Čadu si proti tímu s najhoršou obranou v KHL vypracovali množstvo šancí, no dlhý čas horeli v koncovke. Strelecky sa presadili až v 35. minúte zásluhou presilovkovej trefy kapitána Milana Bartoviča, na konci druhého dejstva sa im podarilo otočiť skóre po góle Petra Ölveckého. V záverečnom dejstve domáci ešte zvýraznili svoje víťazstvo, v 50. minúte upravil na konečných 3:1 Michel Miklík.

Slovan po 26-ich odohratých zápasoch figuruje v tabuľke Západnej konferencie s 31 bodmi naďalej na 13. mieste.

"Belasých" po dvojdňovej prestávke čaká štvorzápasový trip na súperových klziskách, odštartujú ho v piatok 22. novembra o 14.00 SEČ na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Minúta ticha

Zápasu predchádzala minúta ticha na pamiatku obetí leteckého nešťastia v Kazani. Zo strany domácich to bol v úvode mdlý výkon a dlhé minúty im trvalo, kým sa dostali do akého-takého tempa. Hneď v 65. sekunde putoval na trestnú lavicu Netík a Kopřiva v oslabení mal veľké šťastie, že Pivcakin po prihrávke Kosticyna tiesnený nezasunul puk za jeho chrbát. V 4. minúte defenzíva Slovana dovolila preniknúť po ľavom krídle Perežoginovi, no ten v sľubnej pozícii tiež neprekonal českého brankára. Vzápätí Kopřiva vyrazil strelu Popova i Baranku. "Belasí" si jedinú vážnejšiu šancu v I. tretine vypracovali v 10. minúte, Bartovič v rýchlom prečíslení volil ranu príklepom, ktorú Garon zneškodnil. V závere dejstva pálil nebezpečne, no nepresne Kutlák.

Slovan sa postupne prebúdzal a v 23. minúte sa mohol ujať vedenia, keď sa po Kukumbergovej prihrávke pekne uvoľnil Ölvecký, sám pred súperovým brankárom ale mieril presne do Garonovej lapačky. Následne zakončoval tesne nad Šťastný. V 25. minúte tak udreli hostia, hráči Slovana si v obrannom pásme zle prebrali protihráčov a po spätnej prihrávke Kosticyna otvoril strelou z ľavého kruhu skóre Siomin. Domáci reagovali nevyužitou príležitosťou Bartoviča v presilovke. V 32. minúte predviedol odvážne sólo obranca hostí Blaťák, dorážajúci Popov potom priľahol Kopřivu, ktorý pre zranenie nohy nebol schopný pokračovať v hre. V bránke ho tak nahradil Janus a práve tento nešťastný moment akoby vlial čerstvú krv do žíl domácich hráčov. Sigalet v tutovke trafil rameno Garona, prečíslenie nedotiahol Bartovič.

Na obrat zavelil Bartovič

Na druhej strane agilný Blaťák delovkou opečiatkoval hornú žrď Janusovej bránky. "Belasí" sa dočkali až v 35. minúte, keď sa Bartovič v početnej výhode predral pred Garona a strelou k bližšej žrdi vyrovnal. Kosticyn odpovedal tiahlym pokusom, ktorý lízal tyč Janusovej bránky. V 39. minúte Slovnaft aréna explodovala druhýkrát, Ölvecký švihom spoza obrancu prekvapil Garona a poslal svoj tím do vedenia - 2:1.

Slovanisti pokračovali aj v tretej časti v aktivite, no pohyblivý súper takisto neskladal zbrane. V 46. minúte sa ocitol sám pred Janusom Popov, no nový muž v belasej bránke si držal čisté konto, keď v lapačke ukryl aj delovku Blaťáka. V 50. minúte Miklík dostal puk ako na podnose od Hudáčka a osamotený mal dostatok času, aby ho na dvakrát dorazil do opustenej siete - 3:1. Janus potom ukázal svoje umenie pri šanci Perežogina. Postupom času sa hostia stále viac a viac otvárali a poskytovali tým domácim šance na rýchle kontry. Do prečíslení sa dostali Kutlák i Sigalet, svoje príležitosti však nepremenili. Slovanisti si v závere dvojgólový náskok s prehľadom ukontrolovali a po záverečnej siréne mohli sláviť trojbodový zisk.

Slovan Bratislava - Avangard Omsk 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 35. Bartovič (Škoula), 39. Ölvecký (Mojžíš), 50. Miklík (Hudáček) - 27. Siomin (Kosticyn). Rozhodovali: Anisimov, Olenin - Michel, Šichanov, vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše v 55. min Kosticyn (Omsk) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)
Zostavy:
Slovan Bratislava: Kopřiva (32. Janus) - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Ölvecký, Hudáček - Daňo, Šťastný, T. Mikúš
Avangard Omsk: Garon - Kuľjaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Vorobjov - S. Kosticyn, Siomin, Širokov - Perežogin, Popov, Kazakov - Ivanov, Kurjanov, Baďukov - Pjanov, Žerebcov, Berdnikov
 

Vyberte región